Olen Johanna Pihlajaniemi, 07.08.1986 syntynyt perus pohojalaanen. Valmistuin keväällä 2005 merkonomiksi. Minun ja koiralauman lisäksi meillä asustelee aviomieheni Matias vm. -79 sekä kolme kania, gerbiiliä ja 2 ponia.

Asumme pienellä tilalla omakotitalossa Kauhajoen Hyypän kylässä, 13km päässä Kauhajoen keskustassa. Mannilan mäki >>>


Jäsenyydet

  • Suomen Kennelliitto
  • Suomen Kääpiöpinserit Ry
  • Kauhajoen Koiraharrastajat Ry

Kurssit

  • SKL Kasvattajan peruskurssi
    (25-26.11.2006)
I am Johanna Pihlajaniemi, born 07.08.1986. I've got my first dog, germansheperd Ebbe when I was sixteen year's old. Before that my sisters had two mixed breed dogs. When I moved out with my husband I get my second dog Yazi, wich was germansheperd too. 1½ years later I got my first "minpin" Rodi and then I was sold! Then I knowed that Miniature Pinscher is my breed.:)

Memberships

  • Kennel Club of Finland
  • Miniature Pinscher Club of Finland
  • Kauhajoen Koiraharrastajat Ry

Courses

  • Finnish Kennel Club breeders basic course
    (25-26.11.2006)


Ensimmäinen kääpiöpinserini "Rodi" saapui meille kesällä 2005 kennel Midnight Mover'sista. Pieni koira valloitti kaikki lähipiirissä suurella luonteellaan ja osoittautui oivaksi harrastuskoiraksi, tosin hyvin erilaiseksi kuin aiemmat saksanpaimenkoirani. Ensimmäinen puolivuotta ihmeteltiin pienen koiran menoa suuressa maailmassa ja koitettiin oppia jotain uutta toisiltamme koko ajan. Rodin kasvaessa aloin kiinnostua yhä enemmän rodusta ja aloin perehtyä syvällisemmin Suomalaisiin kasvattajiin ja sukulinjoihin sekä kasvatustyöhön. Saksanpaimenkoiran omistajana kiinnitin huomiota erityisesti luonteeseen ja terveyteen, sillä suurilla koirilla on oltava kaikki palikat kohdallaan jotta saadaan toimiva ja terve lemmikki. Siitä pääsemmekin seuraavaan...

Kasvatustyöni perustuu kolmelle peruspilarille:
terveys, luonne, ja rodunomainen ulkonäkö!

Mistään näistä en halua tinkiä! Olen vetänyt selvät suuntaviivat kasvatustyölleni ja parhaani mukaan pyrin pitämään niistä kiinni.

Valitessani narttua jalostukseen, sille urosta etsiessäni tai antaessani oman jalostusurokseni muiden käyttöön, on ensimmäinen kriteeri valinnoilleni terveys. Vaadin voimassa olevat silmä- ja polvitutkimukset. Toisena tahdon tutustua jalostukseen käytettävän koiran luonteeseen. Olen hyvin tarkka jalostukseen käytettävien koirien luonteiden suhteen, enkä tässä asiassa halua tehdä poikkeusta oman, ja tulevaisuudessa omien kasvatti urosteni astumien narttujen kohdalla. Jalostukseen käytettävän koiran luonteen tulee olla minua miellyttävä ja siinä en hyväksy puutteita jotka jo rotumääritelmämme tulkitsee virheiksi. Luonne on yksi tärkeimmistä jalostuskriteereistäni.

Ja millaisenako pidän oikeanlaista luonnetta kääpiöpinserillä? Se ei saa olla aggressiivinen, flegmaattinen tai pelokas, eikä missään nimessä pelkopurija! Omaa ihannettani vastaava kääpiöpinseri on temperamenttinen, rohkea, avoin ja itsevarma. Koskaan koira ei voi olla liian sosiaalinen. Se suhtautuu kiinnostuneesti ympäristöönsä ja puolustaa reviiriään haukahtamalla merkiksi. Koiran tulisi ottaa vieraat ihmiset ja koirat vastaan ryhdikkäästi omanarvonsa tuntien ja häntä heiluen. Tilaisuuden tullen kääpiö kiipeää vieraan syliin ja toivottaa sen "pusuilla" tervetulleeksi tai vastaavasti toisen koiran "tutkittuaan" haastaa sen vauhdikkaaseen leikkiin.

Kääpiötä täytyy myös pystyä kieltämään tarvittaessa ilman että se juoksee häntä koipien välissä sängyn alle tai jähmettyy paikoilleen ja alistuu. Hyvähermoisen kääpiön kanssa voit mennä joka paikkaan pelkäämättä että normaalit jokapäiväiseen elämään kuuluvat äänet ja tapahtumat tekevät sen toimintakyvyttömäksi tai aiheuttavat siinä voimakasta pelkoa ja palautumiskyvyttömyyttä. Jos joskus jokin koiraa jännittää, niin oikeanlainen kääpiö voittaa pelkonsa kohtuu ajassa ja kykenee toimimaan normaalisti kokemastaan huolimatta.

Viimeisin, muttei vähäisin periaatteeni on rodulle tyypillinen ulkonäkö. Eniten omaa mieltymystäni lähellä on tiivis, kompakti kokonaisuus. Hyvännäköiseltä kääpiöltä löytyy lihasta joka vahvan luuston kera takaa koiralle mahdollisimman terveen elämän. Ihanne koira on sopusuhtainen joka tavalla, se on kuin pieneen kokoon puristettu SUURI koira joka huokuu voimaa ja tekemisen tarmoa.

Pidän tärkeänä, että tunnen jokaisen koiran jota käytän kasvatustyössäni. Arvioin itse sen ominaisuudet kaikilta osin ja pyydän usein toistakin mielipidettä.

Yhdistelmiä suunnitellessani olen ajatellut miten voin käyttää syntyviä koiria seuraavissa pentueissa. Koko kasvatukseni perustuu jalostuksen jatkamiseen. Ennen kaikkea, "laatu korvaa määrän".

Sijoitusnartun valinta
Sijoitusnartun valinnassa ratkaisee ensin pennun kokonaisuus ja luonne. Pidän koirista joilla on hieman enemmän temperamenttia ja jotka ujostelematta ovat kaikessa ja kaikkien kanssa mukana. Myös koko vaikuttaa sijoitusnartun valintaan.

Mielestäni hyvä jalostusnarttu...
Oikea luonne, riittävästi hoivaviettiä, hyvä terveys, erittäin hyvä periyttäjä, joka jättää jälkeläisiinsä aina riittävän leiman itsestään, mutta jonka jälkeläiset ovat enemmän tai vähemmän parempia kuin koira itse.
 

Jalostusuroksen valinta
Valitsen nartulle sellaisen uroksen joka kompensoi nartun huonoja puolia ja periyttää niitä ominaisuuksia, jotka ovat tärkeysjärjestyksessä ensimmäisiä.
Uroksen tulee astua luonnollisesti ja helposti. En missään nimessä käytä urosta jalostukseen joka astuu huonosti tai omaa puutteellisen libidon. Elinvoimainen uros osaa astumisen kuin luonnostaan eikä siinä tarvita vippaskonsteja.